Cârnați de casă afumați
Este un produs semi-uscat, fiert şi afumat, cu o lungime de 30 cm. Se poate consuma ca atare, sau, dacă se preferă mai uscat, se poate lăsa mai mult timp la aer răcoros. Are gustul tradiţional de casă.
Ingrediente: pulpă de porc, grăsime porc, condimente, aditivi și excipienți. Alergeni: soia
Termen de valabilitate: 20 zile.
Greutatea: o bucată are în jur de 200-250 grame, depinde de grosimea intestinului şi de modalitatea de umplere.
Sugestii de preparare şi consum: deoarece este un produs finit, se poate consuma ca atare. Este foarte gustos la micul-dejun sau cină, cu mâncare rece, cu ghiveci şi cu pâine de casă. Dar se poate fierbe sau frige. Fript se potriveşte foarte bine cu cartofi şi în mâncăruri calde. De asemenea, în gulaş, în iahnie de legume, sau de fasole. Atunci când îl frigem este important să nu-l crestăm, pentru că astfel se elimină aromele. Înainte de consum se recomandă un pahar de ţuică şi un vin bun de casă.
Păstrare: 2-8 °C